Dirigent

Sinds de zomervakantie 2008 is Hennie Hobert uit Nordhorn de dirigent van het RVO. Hij is de opvolger van Daan Hillen, die om persoonlijke redenen het orkest moest verlaten.

Hennies muzikale loopbaan  begon op negen jarige leeftijd met accordeonles. Hij ging spelen in het Hengelo’s Accordeon Orkest o.l.v. Corrie Wilmink. Toen hij zestien was nam hij klarinet- en pianoles omdat hij mee wilde spelen in het bandje dat vrienden van hem oprichtten. Met  succes want het bandje won de eerste prijs bij een talentenjacht.

Hennies muziekdocent Henk ter Heul zag echter andere kwaliteiten in hem dan spelen in een bandje. Na drie jaar les raadde hij Hennie aan om naar het conservatorium te gaan. In die tijd was er echter nog geen conservatorium in Twente, reden dat de muziekschool extra vakdocenten aantrok om getalenteerde leerlingen hoger op te leiden. Aan het Haags conservatorium heeft Hennie zijn opleiding afgerond met een staatsexamen klarinet en saxofoon.

Op 21 jarige leeftijd werd Hennie aangenomen bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine waar hij 15 jaar klarinet, saxofoon en piano gespeeld heeft. Daarnaast gaf hij les, verschillende leerlingen zijn beroepsmusici geworden.

Na zijn tijd bij de Marinierskapel is Hennie leraar aan de muziekschool in Ridderkerk geworden en dirigent van diverse fanfare- en harmonieorkesten. 

In 2006 was het tijd voor de VUT, waarna hij in januari 2007 dirigent werd van het Overijssels Senioren Orkest.

Behalve dirigeren, schrijft en arrangeert Hennie, met veel plezier, muziek voor de orkesten waar hij voorstaat.